Luchthaven Weeze

luchthavenweeze

Luchthaven Weeze is een kleinschalige luchthaven net over de grens in Duitslansd bij Boxmeer ( een klein half uur rijden vanaf Nijmegen.

Doordat je vliegt vanaf Luchthaven Weeze ontwijk je bepaalde belastingen. Hierbij wat algemene informatie over de luchthaven.

 

 

LuchthavenWeeze.nl is een particulier initiatief en is NIET de officiele website van de luchthaven. Voor vragen mbt vliegtickets en parkeermogelijkheden verwijzen wij u graag door naar onze geselecteerde partners.

Het voordeel van vliegen vanaf luchthaven Weeze is dat de luchthaven kleinschalig is qua opbouw. U hoeft dus geen eindeloze wandelingen te maken van de ene gate naar de andere. Alles is goed te belopen en door de kleine opzet is de sfeer gezellig en gemoedelijk.
Buiten de voordelen van de luchthaven zelf zijn er ook tal van voordelen op het gebied van kostenbesparing. Doordat Luchthaven Weeze gelegen is in Duitsland ontloop je sommige vormen van de vlieg-tax.

Luchthaven Weeze parkerenParkeren luchthaven Weeze

Bij luchthaven Weeze zijn er meerder mogelijkheden op het gebied van het parkeren van uw auto.
Zo kunt u uw auto op ‘loop’ afstand parkeren bij de luchthaven. Hier liggen 2 parkeerplaatsen namelijk P1 & P2.
Het nadeel van parkeren bij de luchthaven Weeze is dat reserveren niet mogelijk is waardoor dus de kans bestaat dat de parkeerplaatsen vol zijn.
Een andere vorm van parkeren word steeds populairder, namelijk valet parking. U reserveert voordelig een parkeerplaats een aantal kilometers buiten Weeze. Bij aankomst staat de gratis shuttle bus voor u klaar om u naar luchthaven Weeze te brengen. Terug bij aankomst op luchthaven Weeze kunt u valet parking bellen waarna ze u direct komen ophalen op de luchthaven.

Kiss & Ride luchthaven Weeze

Gaat u zelf niet op vakantie maar hoeft u alleen passagiers af te zetten bij de luchthaven kunt u parkeren voor de terminal. De eerste 5 parkeer minuten zijn dag gratis. Wilt u toch nog even een bakje koffie drinken kan dit. U betaalt dan € 3,- per uur.

Service op luchthaven Weeze

Op diverse recensie pagina’s op internet komt u steeds dezelfde berichten tegen over de service en klantvriendelijkheid. Luchthaven weeze scoort enorm goed op deze punten. Ook is er een algemene service balie waar u terecht kunt met al over vragen.

Winkels en restaurants op luchthaven Weeze

Luchthaven Weeze beschikt over een aantal tax-free winkels en een aantal restaurants waar u voor of na uw vlucht nog even kan ontspannen.
Voor een hapje en een drankje kunt u kiezen uit de 4 horeca gelegenheden die luchthaven Weeze rijk is. Zo kunt u luxe eten en drinken in het panorama restaurant, hier heeft u uitzicht over de hele luchthaven. Heeft u liever een Italiaanse of typische Duitse snack kan dit ook in de 2 restaurants die tevens beschikken over een terras.
Buiten de kleine souvenirshops kunt u nadat u bent ingecheckt genieten van een tax-free winkel. Deze winkel is zo’n 500m2 groot en hier kunt u profiteren van shoppen zonder belasting te betalen.

Mindervalide

Luchthaven Weeze is compleet rolstoelvriendelijk. Zo zijn alle restaurant, winkels en toiletten te bezoeken met een rolstoel. Ook het panoramisch buiten terras is te bereiken doormidden van een lift.

Internet op luchthaven Weeze

In alle openbare ruimtes kunt u gebruik maken van Wifi.

Bestemmingen vanaf luchthaven Weeze

Of het nu gaat om een stedentrip naar een van onze populaire bestemmingen of om een totaal verzorgde all-in vakantie luchthaven Weeze is voor vele een fijne start voor een vakantie.
Hiervoor hebben wij een speciale pagina ingericht. Kijk vooral goed naar welke bestemming u wilt vliegen. Uw vakantie begint bij www.luchthavenweeze.nl .

Hier ziet u een aantal van de populairste bestemmingen waarop  kunt vliegen vanaf luchthaven Weeze.

Londen ( Tip! voor een stedentrip )
Mallorca
Porto ( Tip! voor een stedentrip )
Madrid ( Tip! voor een stedentrip )
Ibiza
Tenerife
Pisa
Corfu
Antalya
Kreta
Oslo
Sevilla
Venetië ( Tip! voor een stedentrip )

Tarieven vliegen vanaf luchthaven Weeze

Doordat je hebt gekozen voor bestemmingen vanaf luchthaven Weeze ontloop je een aantal belastingen waardoor uw vlucht een stuk goedkoper kan uitvallen dan een vlucht vanuit Nederland.
Buiten de goedkopere vliegtickets profiteert u ook van goedkope hotels en goedkoop parkeren.

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf Weeze kunt u onder andere vliegen met onderstaande luchtvaartmaatschappijen
- AirBerlin
- Ryanair
- Tailwind
- Transavia

Inchecken op luchthaven weeze

Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt hoeft u meestal maar 90 min voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven. Dit betekend dus dat u later kan vertrekken vanaf huis of u minder hoeft te haasten.
Bent u toch ruim op tijd aangekomen bij luchthaven Weeze kunt u op uw gemak eens rondkijken in de tax-free winkels die de luchthaven rijk is. Of u kiest ervoor om een lekker een bakje koffie te gaan drinken in 1 van de bars/restaurants. Houd u ervan wat meer te zien van de luchthaven is dit zeker een aanrader, het mooie gebouw en vriendelijke mensen zullen u ervan overtuigen dat een vlucht vanaf luchthaven Weeze een aanrader is.